آشنایی بیشتر با ریشه زبان عربی در جهان
عربی امروزه به عنوان یکی از مهمترین زبان های شاخص در جهان است که توسط حدود 480 میلیون نفر در سراسر جهان صحبت خواهد شد. عربی به عنوان یکی از شش زبان رسمی سازمان ملل متحد نیز می باشد و از این جهت در بسیاری از کشورهای جهان از جمله عراق، مصر، الجزایر، لیبی، مراکش، عمان، سوریه و برخی کشورهای دیگر رایج خواهد بود. ریشه زبان عربی از زبان سامی گرفته شده و این زبان تاریخچه جالب و پر فراز و نشیبی خواهد داشت. اگر علاقه مند به این زبان هستید لطفا تا انتها با ما همراه باشید.
این زبان از دوران حضرت محمد رنگ و بویی تازه گرفت و به طوری که در بزرگترین طایفه عربی یعنی طایقه قریش بسیار رواج داشت. زبان عربی کلاسیک به عنوان یکی از اولین زبان های شناخته شده در اتجادیه اعراب بود. اما بعهدها این زبان به دلیل رفت و آمدهای بیشمار تبدیل به یک زبان رایج در کشورهای دیگر شد.
آشنایی بیشتر با انواع زبان های عربی
همانطور که در مقدمه این مقاله به اختصار بیان شد، زبان عربی به 3 دسته عربی امروزی، عربی کلاسیک و عربی محاوره ای تقسیم می شود. در این قسمت به توضیح بیشتر این 3 نوع زبان می پردازیم.
عربی استاندارد مدرن
عربی استاندارد مدن به عناون یکی از مهمترین و شاخص ترین نوع زبان عربی است. این زبان به عنوان یکی از بروزترین زبان های در بین کشورهای عربی است. زبان عربی استاندارد مدرن امروزه در بین روزنامه ها، سایت ها و اخبار بیشتر یافت می شود.
زبان عربی کلاسیک
زبان عربی کلاسیک را با نام دیگری از جمله زبان عربی قرآنی نیز می گویند. زبان عربی کلاسیک را از ان جهت عربی قرانی می گویند که در گذشته بسیاری از کتب های دینی به این نوع زبان نوشته می شد و کاملا رایج بود. اما امروزه تنها در کتاب های دینی و مذهبی یافت می شود. جالب است بدانید که عربی کلاسیک به عنوان ریشه عریی مدرن امروزی نیز شناخته خواهد شد.
زبان عربی محاوره ای
همانطور که از نام آن مشخص است زبان محاوره ای زبانی است که در مکالمات عادی و روزمره رد و بدل خواهد شد. این زبان نیز بیشتر در جامعه عرب شنیده می شود اما به عنوان زبان رسمی عربی شناخته نخواهد شد. اکر قصد سفر به یکی از کشورهای عربی دارید بایستی ابتدا عربی خود را بهبود بخشید.
آشنایی با لهجه های عربی
در زبان عربی نیز لهجه های بسیاری وجود دارد که در برخی از کشورهای عربی رایج است. لهجه نیلی لهجه نیلی منظور لهجه ای است که به لهجه مصری و شمال اسکندریه نیز ختم می شود. لهجه شامی این لهجه نیز به دو لهجه لبنانی و لهجه سوری تقسیم خواهد شد. لهجه عراقی خوب همانطور که از نام آن مشخص است این لهجه مختص مسلمانان کشور عراق خواهد بود. البته این لهجه امروزه تحت تاثیر برخی عوامل نیز قرار گرفته است. لهجه خلیجی لهجه خیلی نیز به عنوان یکی از لهجه شبه جزیره عربی به حساب می آید. خانواده? لهجه خلیجی، شامل اماراتی، بحرینی، حساوی، قطری، کویتی و لهجه اهوازی در ایران که مخلوطی از لهجه عراقی و خلیجی است.
منبع: دارالترجمه رسمی