سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خدمات ترجمه خدمات ترجمه رسمی دارالترجمه طراحی سایت

آشنایی با عربی کلاسیک یا عربی قرآنی

عربی کلاسیک یا همان زبان عربی سنتی به‌عنوان زبانی است که درگذشته در هزاران سال پیش در شبیه جزیره عربستان مورداستفاده قرار می‌گرفت. زبان عربی کلاسیک را زبان عربی قرآنی نیز می‌گویند و به‌عنوان ریشه زبان عربی مدرن امروزی لقب می‌گیرد. درک متون اسلامی و اشعار آن دوران ناشی از فهم عربی کلاسیک خواهد بود. این زبان سخت چالش‌برانگیز امروزه توسط هزاران دانشجو و علمای دینی در سراسر جهان موردمطالعه قرار می‌گیرد. اگر نیاز به آشنایی بیشتر با عربی کلاسیک قرآنی دارید با این مطلب با ما همراه باشید.

زبان عربی کلاسیک

عربی کلاسیک چیست؟

عربی کلاسیک که عمدتاً در کتاب مقدس دین اسلام یعنی کتاب آسمانی قرآن نوشته‌شده است هرچند ممکن است امروزه در بین مردم به‌عنوان یک‌زبان عامیانه رواج نداشته باشد اما تأثیر آن در بین مسلمانان جهان به حدی است که آزمون خود را در موفقیت به‌خوبی پس داده است. زبان عربی کلاسیک امروزه در عربی استاندارد مدرن که توسط دولت‌ها و همه رسانه‌های عرب‌زبان مورداستفاده قرار می‌گیرد یافت می‌شود و از طرفی در هر گویش عربی که در دنیای امروزی استفاده می‌شود به‌عنوان پایه و اساس این زبان‌ها شناخته می‌شود. یادگیری زبان عربی کلاسیک برای دانشجویانی که علاقه‌مند به مطالعه در این زبان هستند می‌تواند این فرصت را ایجاد کند که درک کاملی از ریشه زبان عربی داشته باشند.

اگر نیاز به ترجمه متون عربی در تمامی موضوعات تخصصی دارید لازم به ذکر است این خدمات به نحو احسن توسط مترجم بومی عرب‌زبان در دارالترجمه رسمی انجام می‌شود.

تاریخچه زبان عربی کلاسیک

ازآنجایی‌که هر زبان تاریخچه مخصوص به خود را دارد بنابراین زبان عربی نیز دارای تاریخچه شگفت‌انگیزی خواهد بود. رگه‌های تاریخی عربی کلاسیک به دوران جاهلیت یعنی پیش از اسلام برمی‌گردد. اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم دوران جاهلیت به قبل از سده هفتم بازمی‌گردد. در آن زمان مردم شبه‌جزیره عربستان به بت‌پرستی مشغول بودند و به‌نوعی به دوران جاهلیت معنا می‌شدند. در آن زمان اشعار زیادی رواج داشت به گونه ای که به اشعار جاهلیت نیز معروف است.

اولین دایره المعارف زبان عربی توسط دانشمند ایرانی‌الاصل به نام سیبویه در حدود قرن 8 میلادی تألیف شد. این مجموعه ارزشمند بانام الکتاب نام دارد. در طول سالیان دراز، عربی کلاسیک تغییرات زیادی به خود دید تا اینکه در قرن 19 میلادی به عربی استاندارد مدرن امروزی تبدیل شد. جالب است بدانید امروزه عربی کلاسیک تقریباً تنها برای خواندن آیات قرآن و همچنین احادیث توسط مسلمانان سراسر جهان و محققانی که در این زبان تحقیق می‌کنند مورداستفاده قرار خواهد گرفت.

آشنایی با زبان عربی قرآنی

کتاب آسمانی قرآن به‌عنوان کتاب مقدس مسلمان جهان بوده که بر پیامبر مکرم حضرت محمد (ص) نازل شد. آیات کلام‌الله مجید به‌صورت کلی همگی به‌یک‌باره مکتوب نشدند. بلکه شأن نزول آن‌ها مربوط به وقایع پیش رو و همچنین پیروان اسلام آن‌ها را به‌صورت مکتوب جمع‌آوری کردند. پس از فوت پیامبر بسیاری از سخنان و اعمال او تحت عنوان احادیث جمع‌آوری شد تا راهنمایی باشد برای یک سبک زندگی اسلامی. امروزه نیز با توجه به‌تمامی چالش‌های پیش رو در ترجمه اصطلاحات عربی، قرآن به بسیاری از زبان‌های جهان ازجمله انگلیسی، فارسی، آلمانی، فرانسوی، ایتالیایی و غیره ترجمه‌شده است؛ بنابراین کتاب مقدس قرآن به‌عنوان یک منبع بسیار ارزشمند از عربی کلاسیک مورداستفاده قرار خواهد گرفت.